logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation.
banner
About      Faq       Contact     Shop
Uilenstede 316, 1183 DB Amstelveen + 020 341 83 90

Gratis verzenden vanaf € 75

Huidproblemen

Heb je last van huidproblemen? Lees meer over de oorzaken, de symptomen en de mogelijke oplossingen die wij je kunnen bieden.

AFTERCARE PEELINGS
001_Skin_Section.jpg1d976047-ed10-4c9f-aae2-bdd1a104c5f8Large

ACNÉ

Acne ontstaat wanneer de talgklierfollikel (het haarzakje) verstopt raakt met overtollige talg, bacteriën en dode huidcellen. Dit resulteert in een comedo, ook wel een verstopte porie genoemd. Acneontwikkeling kan verergeren door immuun- en ontstekingsreacties, toegenomen talgproductie en de vermenigvuldiging van de grootste boosdoener de Propionibacterium acnes (P. acnes) bacterie. Onze huid ontwikkelt zich constant: oude huidcellen vervellen en hier komen nieuwe voor in de plaats. Wanneer de oude huidcellen niet uit de poriën worden geexfolieerd en zich combineren met zweet, talg, bacteriën en ontstekingscellen kunnen ze vast komen te zitten en resulteren in de vorming van een puistje.

Droge Huid

Een droge  huid ontwikkelt zich wanneer je huid de natuurlijke vocht inbrengende factoren niet langer kan vasthouden. Met andere woorden, je huid verliest het vermogen om zichzelf aan te vullen. De oorzaak hiervan kan o.a. het verstoren van de huidbarrière en het beschadigen van de microbioom (micro-organismen) zijn door overmatig reinigen, vooral als hier uitdrogende en/of agressieve ingrediënten bij voorkomen.

VERWARRING DROGE- EN GEDEHYDRATEERDE HUID

Een gedehydrateerde huid (huidconditie) en een droge huid (huidtype) worden vaak met elkaar verward. Het is belangrijk om te weten wat jouw huidprobleem is om deze effectief te kunnen behandelen.

Huid veroudering

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, zowel intern- als extern. Naarmate we ouder worden verslapt onze huid en wordt deze fragieler. Door bijvoorbeeld beschadiging door de zon verliest onze huid elastinevezels. De afbraak van elastinevezels zorgt ervoor dat de huid uitzakt.

BEHANDELING

Het huidverouderingsproces kunnen we natuurlijk niet helemaal tegengaan. Wel kunnen we deze zoveel mogelijk vertragen. Naast een goede routine aangepast op de wensen van jouw huid is het belangrijk om voldoende te slapen, gezond te eten en veel water te drinken.

ZONSCHADE

Een van de factoren die het biochemisch proces van de huid (huidverouderingsproces) versnellen is de zon. Zonschade kan enorme invloed hebben op onze huid, dit kan resulteren in rimpels, pigmentvlekken en verslapping van de huid. Daarom is misschien wel de belangrijkste stap naar het vertragen van het huidverouderingsproces het gebruiken van een goede zonnebrandcrème. Een goede crème die minimale SPF30 bescherming biedt is essentieel in jouw dagelijkse routine.

Pigmentatie/Melasma

Hyper-)pigmentatie ontstaat als reactie op overmatig melanine in onze huid. Melanine is het pigment dat kleur geeft aan onze huid. Melanine is van essentieel belang voor de bescherming van onze huid tegen schadelijke UV-straling. Alhoewel, een overproductie van melanine kan ook negatieve effecten hebben op onze huid. Pigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes op de huid en komt vaak voor in het gezicht, de handen en op de armen.

BLOOTSTELLING AAN DE ZON

Wanneer je je huid vaak blootstelt aan UV-straling zonder je huid goed te beschermen ontstaat er zonneschade. Omdat de melanine in je huid, je huid wil beschermen tegen zonneschade gaat de melanine zich vermenigvuldigen in je huid waardoor je dus met een overproductie hiervan zit. Een teveel aan melanine is het resultaat van hyperpigmentatie in dit geval.

HORMONEN

Je kan ook last hebben van pigmentvlekken wanneer je hormonen niet stabiel zijn. Hormoonpigmentatie kennen we ook wel als melasma of de zwangerschapsmaker. Hormonale acne komt voornamelijk voor bij vrouwen.

ACNE-LITTEKENS

Acne wordt vaak vervolgd door aanhoudende pigmentatie van de huid. De plek waarop je een pukkel hebt gehad kleurt vaak donkerder dan de rest van de huid.

ONZE MEDICAL FACIALS

Maak je afspraak eenvoudig via de website.